Pastis en WC Papier

PASTIS EN WC PAPIER.

Lommel, 16 maart 2020.

Do not wait for the storm to pass…
Learn to dance in the rain!!!

Deze oneliner blijft in mijn hoofd spoken, zeker sinds ik te horen kreeg dat mijn vriend en buurman vermoedelijk besmet was geraakt door het gevreesde virus, waarvan de naam meer dan genoeg vermeld werd door de pers in de laatste weken. 

Het zou beter zijn om die naam niet meer te noemen, zoals de naam Voldemort in de Harry Potter boeken niet uitgesproken wordt. 

Struisvogel gedrag!

Laten we het houden op virus C. Hoe kom ik erop?

Het is dus niet te stoppen, op geen enkele manier. En ik die dacht dat mijn sobere levenswijze en mijn landelijke woonomgeving voldoende garantie gaven om de dans te ontspringen. Niet de dans van de oneliner in de aanhef hoor want ik “dans in de regen”.

Heus, ik heb mezelf een week quarantaine opgelegd omdat ik dus met mensen in contact was gekomen, mensen die, vermoedelijk, het virus C opliepen. 

Zeven dagen ofwel om me zieker en zieker te voelen worden, ofwel om me bewust te worden dat ik er weer met “h…..chance” vanaf ben gekomen.

Laat ons dat hopen voor de hoeren, tenminste wat de chance betreft!

Dat is zowat het enige dat ik kan doen, thuis zitten en hopen …

Anderen gaan ijverig voorraden WC papier aankopen. Waarom?

Misschien heeft er iemand “Shit” geroepen bij de initiële definitie van het virus, met gevolg dat er gedacht werd dat dit dé remedie was. 

Ik ben zeker dat het geen baat heeft, wel voor de WC-papier winkels natuurlijk en de fabrikanten. Misschien stijgen nu de prijzen voor gerecycleerd papier weer, want oud papier was geen stuiver meer waard.

Maar ik ben toch blij dat ik mijn persoonlijke anti-virus-remedie niet openbaar gemaakt heb, anders had ik ook moeten gaan hamsteren.

Voor ik overstelpt raak met vragen over deze remedie, ik zal het verklappen, maar alleen aan mijn trouwe lezers/lezeressen.

Dus, als je niet tot deze categorie behoort sla dan de volgende paar regels over…

Mijn remedie is gewoonweg de onvolprezen, ongeëvenaarde, ondergewaardeerde, PASTIS!!! Pernod en Ricard reken ik ook goed. Ouzo en andere anisettes kunnen ook, maar in fel mindere mate!

Zo. Over de exacte dosering kan ik pas over een week raad geven maar voorlopig werkt het prima.

Voor het overige bevalt me die quarantaine uitstekend ook al is er geen zak op TV, maar dat was ook al zo voor de crisis. 

Voor sommigen begint de échte TV crisis pas over twee weken want de opnames van “Thuis” en “Famlie” zijn gestopt! Drama!

Maar eindelijk is er dan tijd voor van alles en nog wat. Lezen bijvoorbeeld. 

Ik deed het al overmatig, maar nu komen die dikke “pillen” uit de kast.

“Vierhonderd cursiefjes van Youp Van’t Hek” om er maar ééntje te noemen; of “Oorsprong” van Dan Brown (geadviseerd door een lieve vriendin); of “De Verzamelde Werken van Guido Gezelle”; of …

Ze moeten wel uit mijn eigen collectie komen, de bib is gesloten. Ik begrijp niet waarom hoor want daar komt bijna geen kat …

Het brengt wel rust in ons leven, binnen en buiten. De straten zijn leeg, weinig verkeer … Waar blijven die mensen nu allemaal? Moeten we een baby-boom verwachten in december/januari?

Thuis? In diepe rust/quarantaine? Voor de kinderen zijn die weken extra vakantie écht super! Ook voor luie werknemers natuurlijk, die grijpen elke kans aan om niet te werken … tenminste zo was het toch toen ik nog “actief” was.

Wandelen doe ik ook nog, alleen of met Zanelletje, mijn viervoetig wandelmaatje. Fietsen ook nog, met mate maar niet met maten. Alleen dus …

Cool! Afgezonderd als een kluizenaar in mijn kleine “mancave”, mét pastis!

Just the two of us, it’s so easy if you try… 
(Extract uit een song van Grover Washington Jr.)

En wat een gedoe ook over die maskers! Ik weet zeker dat alle carnavalwinkels nog dozen vol maskers in voorraad hebben. Dat zou bovendien nog wat sfeer kunnen brengen in deze droeve dagen.

Ik ontdekte bij de wandeling van vandaag, in een afgelegen beek, een grote massa kikkerdril. Ken je dat nog? Eieren van kikkers, vlak voor ze kikkervisjes worden. Dikkopjes noemden wij ze. En de grap daarover, ken je die nog?

Wil je graag een kikker zijn? Neen? Blijf dan maar een dikkopje!

Ik was wel wat verbaasd dat er geen kikker met opgeblazen wangen tevoorschijn sprong en luid kwaakte: “Corona Direct”. Neen, dank je! Ik zou direct de benen genomen hebben, ongeacht de aangeboden kilometerverzekering!

Corona Bier: €7,59 voor een sixpack, Corona Crême haarverf €6,25, Corona Gelspray €8,50, electro en geschenken bij Corona Webshop, Corona Print voor toegangsbeveiligingen, Corona Inktweb voor alle bureelbenodigdheden (nu tijdelijk 100 paperclips van 77 mm voor €2,00), meubelen, aanstekers, skinny jeans, led-lampen, automatten, tassen, truien, mutsen, kunstroof ramen en deuren, woonaccessoires, werkboeken en vesten met fluobanen onderaan, en ga zo maar door … allemaal producten die nu gratis publiciteit krijgen, dank zij hun merknaam: Corona!

Het mooiste, vond ik, was een T-shirt met opdruk: CORONA WORLD TOUR 2020”.

Niets gaat helpen vrees ik. Tenminste niet bij mij! 

Als ik me niet vergis betekent Corona “KROON”.

Geef mij toch maar iets waar ik vertrouwen in heb: een pastiske dus… goede wijn behoeft geen kroon!

Groetjes vanuit mijn zieltje dat erg “zen” is door deze gedwongen rust en blij met de uren lectuur;

vanuit mijn hartje dat treurt om het sluiten van mijn geliefde sauna en zeker nu ik las dat het Virus C temperaturen boven de 27°C niet overleeft, ere wie ere toekomt;

en vanuit mijn buikje dat trots is op mij én blij dat ik met pastis dé remedie gevonden heb om te overleven.

Tenslotte: baat het niet, het schaadt ook niet !!!