Quarantaine

Gisteren, op kerstdag nog wel, hoorde ik het voor mij erg verontrustende bericht: België heeft maar ACHT ministers voor volksgezondheid meer!

Jezus! Vorige legislatuur waren er nog negen! Is hij/zij afgevoerd? Of gewoon weg door “te weinig werk”? Of een corona slachtoffer? En wie is het dan wel?

Tegenwoordig kennen we Frank Vandenbroucke als minister voor Volksgezondheid en in de vorige legislatuur Maggie De Block. Maar Maggie is het zeker niet wie we missen, je kan er niet langs kijken!

Wie dan wel? Is het een Vlaming? Een Brusselaar? Een Waal? Iemand van de Oostkantons?

Ik denk nu niet dat het erg is want niemand lijkt hem/haar te missen. Maar toch moet er een deel van ons landje onvoldoende vertegenwoordigd te zijn op gebied van volksgezondheid! Raar!

Zou het anders een besparingsmaatregel zijn van de huidige premier, om de corona facturen te kunnen betalen? Dan zitten we hier wel safe, nog zeven minister voor volksgezondheid te gaan!

En net nu, nu ik hem/haar het meeste nodig heb!

Want ik ben sinds 21 december in quarantaine geplaatst. Die dag zou ik een hoogrisico contact hebben gehad met iemand.

Nu ben ik geen voorstander van de complottheorieën maar ik verdenk toch wel een aantal van mijn contacten! En die namen hou ik voor mezelf. Als willens/nillens vrijgezel is de lijst met verdachten erg kort!

21 december was een maandag. Dus, beste lezers, ga terug in je memorie en denk na! En dat dan de échte besmetter opstaat!

Ik ben niet ziek of zo, geen hoest, geen hoofdpijn, geen smaak- of reukverlies, geen koorts … geen symptomen die mij door de Corona-opsporingsdienst werden opgesomd!

Zelfs mijn “Corona-alert” app blijft zo groen als Mieke Vogels: Laag Risico!

Geen Blootstelling tot nu toe! Niet erg, mijn favoriete sauna is toch gesloten wegens niet essentieel!

En toch moet ik mij van de buitenwereld afzonderen, een kluizenaar zijn in mijn kleine Hermitage! Gelukkig heb ik nog wat hobby’s die mij wat tijd kunnen ontfutselen want de neiging tot lang slapen en sofa-stretching wint meer en meer veld! En TV kijken ook, al is de zoektocht naar degelijke programma’s moeilijk!

Sinds de idioterieën van Trump op TV en het lezen van het boek ”Amerikanen” van Steven Defoer is mijn afkeer voor Amerikaanse TV producten alleen nog maar gestegen. En het aanbod van degelijke Europese programma’s is écht klein en wordt nog kleiner door mijn afkeer voor de Angelsaksische Brexit.

Goed, in afwachting van het vaccin en de gevolgen voor de verspreiding van het virus blijf ik dus “opgehokt”!

Maandag word ik getest en hoewel ik een positief ingesteld mens ben hoop ik toch op een negatief resultaat!

In het handboek “Medische Termen voor Dummies” staat als omschrijving voor “negatief”: niet-besmet! Dan heb ik dus reden om de bubbels die ik met kerstmis miste, met achterstallige rente, te consumeren. Zo steekt er ergens in Olen ook nog een reeboutje in een diepvries. Geduldig en koud, net als ik!

En na die test gaan ze in mijn “snot” op zoek naar het virus!

Ik betwijfel oprecht of ze iets gaan vinden en of ik het resultaat wel ga kunnen geloven. Tenslotte, België is een klein landje en ze zijn er zelfs een minister voor volksgezondheid kwijt geraakt. Laat staan dat ze een pieppiepklein virusje gaan vinden in mijn zo grote lijf!

Succes!

 

Groetjes vanuit mijn eenzame zieltje, hunkerend naar sociale contacten, geestelijke en intellectuele …

vanuit mijn troosteloze hartje, hunkerend naar sociale contacten, kussen en omarmingen, gesprekken face-to-face, funshoppen, reisjes naar Brugge, Tervuren …

en vanuit mij grommelend buikje, hunkerend naar sociale contacten, aan een mooie tafel, gevuld met glaasjes bubbels, reebout, Thaise heerlijkheden…

De goede voornemens in verband met mijn gewicht zijn voor na Nieuwjaar!

Recente Reakties