WC Douche

Heb je daar al van gehoord? Een WCdouche!

Het is het nieuwste snufje in de wereld van badkamerbouw en dito renovatie. Ik verzin het niet.

Een nieuwe manier van omgaan met de WC-hygiëne.

Een achtergelaten tijdschrift in een trein bracht me deze openbaring.

Gedaan met geurtjes, met WC papier, met handen wassen … welkom aan de vooruitgang, aan de technische hygiëne!!!

Hoe werkt het?

Wel, na de gebruikelijke bezigheid in het kleine kamertje of badkamer, activeer je een systeem dat niet alleen je “achterlaatsel” wegspoelt maar tevens met warme zachte stoom alle resten van je onderkant veegt, zonder WC papier te gebruiken. En daarna wordt alles nog eens netjes drooggeblazen ook.

Verdorie, dat klinkt toch echt aanlokkelijk, niet?

Je zou voor minder de periodiciteit van je WC bezoeken verhogen of naar een diareetje verlangen!

Ik heb het alleen nog maar in theorie en op foto mogen beleven, maar ik wacht vol ongeduld op onze eerste ontmoeting.

Ik wilde er met een specialist over spreken en ondervroeg daarom mijn vriend M.H. (naam gekend bij de redactie), een notoir WC attributen kenner! 

Hij heeft er toch wel wat bedenkingen bij.

Wat als er geen warm water beschikbaar is, bijvoorbeeld bij panne? Geen WC papier meer op het kamertje voor de noodgevallen en dus ook niet voor andere doeleinden zoals de neus (snuiten), de bril (poetsen), de ogen (tranen bij het lezen van een triest boek) …

Anderzijds verhoogt ook nu weer het waterverbruik. Maar ja, met de waterprijzen van tegenwoordig kunnen we misschien beter met benzine spoelen. Explosieve reiniging, noemen we dat dan!

Hoe dan ook, ik vermoed dat het een positieve trend is, overgeërfd vanuit Islamitische oorsprong, een beetje verfijnd weliswaar en wat aangepast aan onze zachtste zijde.

En terwijl ik over dit fenomeen mijmerde op mijn donderdagochtend wandeling met Zanel, mijn geliefde viervoeter, viel het mij op dat honden daar helemaal geen last van hebben. Geen WC papier, geen stoomwolkjes, niks … gewoon puur natuur! Even hurken, droppen en klaar is Kees!

Hoe kan dat nu? Het bleef me verwonderen en ik denk dat het antwoord simpel is hoor en goed door ons navolgbaar!

Ofwel is het de buitenlucht, de vrije natuur die onze sluitspieren zo vormt dat er geen sporen nagelaten worden; ofwel is het de voeding. Als fervent diëter zou ik de proef op de som moeten doen: een paar weken hondenbrokken eten en zien wat dit teweegbrengt in mijn sporen-profiel!

Misschien toch maar niet, ik ga wachten tot ik zelf aan “den lijve” de WCdouche mag ondervinden en ondertussen zal ik maar wat gaan sparen, ik ben namelijk benieuwd welk prijskaartje daar weer tegenover gaat staan!

Maar goed, het zal ook wel tijdbesparend kunnen zijn. Tenslotte hebben wij het … druk… druk…druk!!!

Groetjes vanuit mijn zieltje dat toch weer verwonderd is over de spitsvondigheid van de mensheid op technisch/commercieel gebied;

vanuit mijn hartje dat vragen stelt bij het sproeisysteem als het kontje in kwestie kleiner is dan de binnenrand van de WC bril;

en vanuit mijn buikje dat in tweestrijd staat. Enerzijds blij voor het comfort – tenslotte hoort de endeldarm en diens uiteinde, net als de buik, ook bij de spijsvertering – en anderzijds erg ongerust over mijn hondenbrokken-experiment.

Ik kan nu wel zeggen, best buikje, die stelling was louter hypothetisch!!!

Recente Reakties