XXL > XL > L > M > S

De solden zijn voorbij. Lap, net nu merk ik dat mijn maten terug lopen. Ik weet zeker dat de eerste 5 kg die ik verloor de eerste X hebben gekost, dus van XXL naar XL.

Ondertussen ben ik al 12 kilo’s afgevallen en merkelijk is de tweede X ook verdwenen, mee verbrandt met mijn buikrolletjes. Ik kan het niet geloven, dat mij dit dieet zou lukken, maar als de dokter er achter zit … en ik ga door hoor! Nog 100 gr. en ik sta waar de diëtiste me wou hebben : 92 kg. Maar zelf zou ik graag de 90 kg nog eens onder mijn tenen op de weegschaal zien staan. En wie weet ……

Kleine dingen vertellen mij dat ik goed bezig ben: ik overweeg de aanschaf van bretellen bijvoorbeeld. Maar die ik graag zie, zijn duur en alleen aan de Moezel te koop. Mijn petten vallen tot op mijn oren, jaja ook je hoofd slankt af. Ik heb veel meer ruimte in stoelen en zetels, merkelijk. Ook het zadel van mijn fiets of moto: ruim !!!

Het zal dan wel een samenloop van omstandigheden zijn, maar ook mijn huis wordt dus te groot. Ik overweeg al langer de verkoop ervan, maar ik was er nog niet rijp voor. Nu wel. Ik besef nu dat er meer is dan poetsen en in de hof werken. Geen van deze twee activiteiten staan trouwens hoog op mijn lijst van “favourite things to do”.

En nu doet de kans zich voor en zing ik, samen met The Ramblers: “Ik heb een huis met een tuintje gehuurd, gelegen in een gezellige buurt …” Voor de rest van de tekst verwijs ik graag naar YouTube. Doen, het is de moeite.

Ik weet dat verkleinen betekend dat je veel moet achterlaten, maar als je iets alleen bij je houdt om de sentimentele redenen, en zo heb ik erg veel dingen, dan ben je je kamers aan het volstouwen. Jammer dat Kapaza niet meer bestaat, 2dehands.be kan de toevoer nauwelijks volgen. Het huis zal ik niet missen: ik besteed steeds meer en meer tijd aan het onderhoud. De tuin zie ik alleen nog als een ergernis en een boel werk. De buurt is mij niet zo genegen, met grote uitzondering van mijn BBBV (bovenste beste buurvrouw). Die ga ik vanavond inlichten. Zal een schok geven.

Maar de nieuwe buurvrouw is ook erg aardig, laat ons zeggen een zeer goede tweede, en de 600m die ik verder weg woon mag de vriendschap niet bederven, toch? Wanneer ik ga? Ik weet het nog niet, hangt nog van te veel factoren af, maar zeker dit jaar. Ik hoop voldoende tijd te krijgen om alles netjes af te ronden op mijn boerderie: met mijn kippen, mijn vissen, mijn ….

En zo zie je maar dat het leven soms rare kronkels voor je in petto heeft, maar ik voel het aan mijn woelwater: dit keer ten goede. Tijd wordt erg belangrijk op een bepaalde leeftijd. Quality time zeker. En voor jullie mij overstelpen met vragen van “waar?” Dat hou ik nog even voor één van de volgende cursiefjes. Laat het ons voorlopig houden bij: “…gelegen in een gezellige buurt!!!”

Groetjes vanuit mijn ongeduldig popelend hartje, mijn toekomstgericht zieltje en mijn buikje dat stilaan zijn zacht zijn verliest, in metamorfose naar de sixpack.