Fietsen met Neos

De zomer is wel hét seizoen om te fietsen en dat doe ik dan ook graag.

Ik laat de auto zoveel mogelijk staan. Brandstof sparen en werken aan mijn conditie.

Zo fiets ik elke woensdagnamiddag tegen 13u30 naar het CC van Lommel om daar steeds weer een groep enthousiaste fietsers te treffen, allemaal Neosieten!

Lambert, onze gids en padvinder, heeft steeds een andere mooie route klaar van ongeveer 50 kilometers elektronisch fietsplezier.

We hebben niet stil gezeten in de winter, alleen bij regenweer rijden we niet uit.

Als de regen begint als we aan de start staan dan wandelen we gewoon het hoekje om naar de markt van Lommel en drinken daar samen een glas.

Gezellig!

Dat glas drinken samen doen we op onze tochten ook steeds. Lambert kiest een uitspanning op ongeveer 25 km van de startplaats en daar drinken we gezellig wat. Ik zou het gerust twee keer per week kunnen doen … niet voor de kroeg en drank maar voor de gezelligheid! Hoewel… misschien ook een beetje voor de kroeg en de drank! 🤔

We vormen een bont gezelschap en we zijn al van ver herkenbaar door de gele hesjes en de golvende grijze kapsels.

Ik schat de gemiddelde leeftijd rond de zeventig jaar, dus zit ik fijn op schema.

Hoe jong de jongste deelnemer is weet ik niet, de oudste weet ik wel.

Dat is Camiel! 87 is hij al, 88 in augustus!

En ik denk niet dat er iemand in onze groep is die zoveel fietst: elke week met ons, Neos Lommel, maar ook met Okra Lommel en met Neos Pelt.

Van zijn huis naar de startplaats in Pelt is 10 km, dus maakt hij elke week 20km extra. Ongelooflijk toch, als ik je vertel dat hij vindt dat Neos Pelt en Okra Lommel
te traag rijden!!!

Hij doet jaarlijks meer kilometers met zijn fiets dan met de auto!

Chapeau Camiel.

En hij heeft humor, goede humor.

Zo vertelde hij ons onlangs in de kroeg “De Witte Haas” (Dessel) een verhaaltje .

Camiel had met de familie een weekje vakantie gepland aan de Maas – Eurotel in Lanaken – en had een éénpersoonskamer geboekt, hij is al jaren weduwnaar.

Discussie aan de balie van het hotel: hij zou een kamer voor twéé besteld hebben, zeker weten zei de hotel bediende. Kijk maar zelf:

Voor Camiel én voor Hans Memling!

De cultuur-arme bediende wist blijkbaar niet dat Hans Memling één van de Vlaamse Primitieven was, kunstschilder uit de 15e eeuw.

Door zijn schilderwerken verwierf Hans roem die hem een straatnaam opleverde in Lommel, de straat waar Camiel woont!

Ik denk wel dat de situatie toen is opgelost want voor zover ik weet is Camiel nog steeds vrijgezel!!!

En wij fietsen verder… zolang we aan de nodige elektriciteit komen.

Groetjes vanuit mijn zieltje dat oprecht dankbaar is voor de vriendschap die ik elke week weer mag beleven van deze fijne mensen; vanuit mijn hartje dat vol verwachting uitkijkt naar de vele avonturen die nog gepland worden en vanuit mijn buikje dat zeer tevreden is met deze organisatie. Immers er staat steeds een lekker biertje klaar na 25 km en bovendien is jaarlijks één van de fietsuitstappen een dagtrip, inclusief een lekkere lunch!

Hopelijk vind ik tussendoor nog genoeg tijd om mijn dieet in stand te houden!!!