SIR

Ik had het me nog zo voorgenomen: geen geschrijf meer over Corona!

Maar ik kan aan de drang niet weerstaan!

Het Corona item blijft het dagelijks nieuws beheren, ook al moeten de journalisten vaak en steeds vaker hun zinnen laten beginnen met “Als”. Dat is dus in de voorwaardelijke wijze, dus nog niet aan de orde maar zou het kunnen worden, nog niet relevant dus. 

Onze gewezen premier J.L. Dehaene zou gezegd hebben: “Dan tackelen we dat als het zich dan voordoet!”

Misschien is dit dé kern van de politieke malaise in ons landje: teveel “wat als?” en te weinig daadkracht op het moment dat het echt nodig is. 

Angst? Faalangst? Overdreven wetgeving en bureaucratie? Onvoldoende politieke moed? 

Zet daar dan de huidige pandemie onder! 

En hoewel ik persoonlijk de Belgische aanpak tegen Corona wel waardeer geef ik ook toe dat er beleidsfouten zijn gemaakt. Te vaak werden de zinnen begonnen met “wat als?”: angst, onvoldoende politieke moed.

Maar het virus laat zich niet muilkorven en telkens als er weer wat losser mag worden omgesprongen met de regels menen wij Belgen dat we nog wat verder kunnen gaan … naar golf twee … naar golf drie ……

Geen Volkswagenmodellen helaas, maar zieke en dode mensen … en stijgende grafieken, cijfers, waar iedereen meer en meer de buik van vol krijgt!

In het besef dat het virus alleen te verslaan is met een vaccin is er nu een wedloop aan de gang naar een middel tegen Covid 19, vergelijkbaar met de wedloop om de eerste mens op de maan te zetten, nu ruim een halve eeuw geleden. 

Trump (USA) verklaart tegen de novemberverkiezingen het vaccin massaal toepasbaar te hebben; Putin (Rusland) heeft het al, naar eigen zeggen, en test al volop, zelfs op zijn eigen dochter; Xi Jinping (China) zegt niks maar werkt onverdroten verder …

En telkens als dit vaccin-item het nieuws haalt wordt er een prof van UZ Leuven bijgehaald die zegt dat alle onderzoeken steunen op dezelfde basis, namelijk het verder werken met het bloedplasma van genezen patiënten! Alleen gaat het hier in ons landje nog meer dan een jaar duren aan testen en zo… 

Belgische vraagtekens hoor! 

Faalangst? Overdreven wetgeving en bureaucratie? Onvoldoende politieke moed?

Het totaal hersenloze, onooglijk kleine celdeeltje Corona genaamd, is veel en veel slimmer! 

Laat mij het virus verder “mister C” noemen!

Volgens de Britse onderzoekers handelt mister C volgens het principe “SIR”. Niet om zijn voorkeur voor de high Society aan te geven maar om de drie letters! S-I-R!

De “S” staat voor “Susceptibles”: dat zijn wij, iedereen, die dom genoeg is om de regels aan zijn laars te lappen! Wij zijn de prooi, de oogst die mister C binnenhaalt, dagelijks! Volg de cijfers in de kranten en op TV!

De “I” staat dan weer voor “Infectious”: dat zijn de onvoorzichtigen die nu prijs hebben en mister C aan boord hebben gehaald met slechts één verzoek: kus, knuffel, streel, dans, drink, feest, be-adem, be-nies zo veel mogelijk anderen. Dank U wel! Alweer een grafiek in de berichtgeving!

De “R” tenslotte staat voor “Recovered”: de gewezen onvoorzichtigen en pechhebbers, genezen of gestorven, de pluimen op de hoed van mister C! 

Alleen de doden worden geteld en opgenomen in statistieken, zij die genazen worden vergeten! Of is het een gewoon rekensommetje: het aantal “I”-s verminderd met het aantal doden = het aantal genezingen! Logisch, maar als er geen “I”-s zouden zijn waren er geen doden, geen genezingen. Toch niet tengevolge van Covid 19!

Drie stappen voor mister C, onooglijk en hersenloos als hij is!

De Amerikanen redeneren ook zo (ik bedoel niet onooglijk en hersenloos): drie stappen; good – bad – ugly!!! 

Denk er zelf de muziek van Ennio Morricone maar bij!

Beste virologen van de hele wereld, cijfers bewijzen alles en niets! Laat dat dan ook over aan specialisten, aan mensen die kunnen goochelen met cijfers:

bijvoorbeeld aan de Amerikaanse president Trump op kop! Als geen ander weet hij cijfers in zijn voordeel om te buigen en te manipuleren. Alesander Lukashenko van Wit Rusland kan dat ook: een fenomeen met cijfers! Ook mee op het erepodium: Kim Jong-un, Noord Korea – maakt van liegen een religie! Recep Kemal Erdogan in Turkye: ook een verwoede cijferaar en niet alleen met Sudoku! …

Laat deze experts aan de Corona cijfers werken!

De wereld zou er heel anders uitzien!

Groetjes vanuit mijn zieltje dat treurt om de onnodige sterfgevallen door tijdverlies uit angst, gebrek aan politieke moed, regeltjes en wetten …;

vanuit mijn hartje dat eenzaamheid voelt aankomen als oplossing tegen Corona: “Het is veiliger om alleen te zijn!” …;

en vanuit mijn buikje dat als een bal verschrompelt bij het zien van de clowneske toeren die de “groten der aarde” uithalen om hun gelijk te bewijzen met cijfers …

Maar weet, beste lezer, er is een circus nodig om van een clown een ritmeester te maken!

Recente Reakties