WINNIE DE POEH

WINNIE DE POEH. 

“Ze zeggen dat niets doen onmogelijk is, maar ik doe zo vaak niets ..”
Gevleugelde woorden zijn dit van Winnie De Poeh.

Jammer genoeg brengt niets doen geen zaad in het bakje en beginnen we allemaal ooit aan een beroep, om den brode.

Maar niet iedereen heeft een gewone baan, als je bijvoorbeeld postbode als een normale baan beschouwt, of chauffeur, loodgieter, leraar, agent …

Neem nu Heidi.

Het is een leuke vrouw en ze danst hele sessies, praktisch naakt in oververhitte lokalen, voor naakte mannen én vrouwen. En ze zorgt er daarbij voor dat die naakte mensen zweten, extreem veel door oververhitting …

Ze heeft daarvoor handdoeken en waaiers ter beschikking, waarmee ze hete, geurige stoom over de naakte lichamen wappert. Raar beroep, toch?

Toch is het een fraai beroep dat inspeelt op een hype in de wereld van de sauna. De saunameester, of meesteres in dit geval, giet geurige vloeistof op de opgewarmde stenen van de saunakachels en verspreidt de stoom met wapperende handdoeken over de sauna bezoekers.

Heerlijk!

Het fenomeen komt natuurlijk uit Finland en noemt origineel “löyly”, de opgietbeurt in de sauna. Uit te spreken als “Leujluu”.

Moet je echt eens doen …

In Japan heeft men een “treinduwer” in dienst. Heus. Als je dacht dat hij de treinen kan verder duwen, dan konden we hem bij de NMBS ook wel gebruiken voor het wegwerken van de vertragingen. Neen, de treinduwers moeten de mensen die er niet meer bij kunnen in de bomvolle wagons verder naar binnen duwen. Meestal houden we er niet van om als sardienen in een blikje tegen elkaar geperst te worden, dus daarom zijn er daar treinduwers.

Mocht je wel houden van het gevoel van lijf-aan-lijf-treinritten: Japan is the place to be !!!

Vuilnisman kan ook best vreemd zijn, gelet op de stank, maar wat dacht je van poetsvrouw/man in een parenclub? Kleverig boeltje, the day after, maar je kan wel opscheppen bij de kroegmaten over je aanwezigheid in die clubs …

Wel erg nodig!

En nu we het toch hebben over kleverige boeltjes: masturberen van paarden !!!

Dat mag ook tellen.

De hengsten worden over een kunstmerrie geloodst en daarna gemasturbeerd, het zaad wordt dan opgevangen en gebruikt voor de inseminatie. Jakkes !!!

Leuker kan ook.

In een hotel in Finland is een tester van matrassen in dienst, zeg maar een testpiloot-slaper. Elke avond slaapt hij in een ander bed van het hotel en deelt ‘s morgens zijn bevindingen mee in verband met de kwaliteit van het bed. Dan kan hij overdag gerust een bijbaantje nemen: masturberen van paarden bijvoorbeeld …

Naar Groot Brittanië, al is er niet veel groots meer aan, om de raarste beroepen. Er is daar zelfs een golfballenduiker actief. Hij verzamelt de golfballen van de bodem van de vijvers, vijvers die niet alleen mooie landschappen opleveren, maar ook de moeilijkheidsgraden voor de golfcourts.

Maar Mark&Spencers spant toch de kroon: daar werkt een man en die proeft en test honden- en kattenvoeding. Persoonlijk prefereert hij de blikjes voor de katten: Organische Luxe Kip met Groenten. Echt waar !

Smakelijk !!!

En ken je de “Commis”? Hij is het laagste hulpje in de keuken en moet alle wensen van chef of sous chef inwilligen: opruimen, poetsen, groenten snijden …

en dus ook uien schillen en snipperen, soms uren lang.

Je zou van minder tranen in je ogen krijgen.

Maar er zijn ook saaie beroepen: levende vogelverschrikker; professionele Netflix kijker: voor het maken van de korte beschrijving waarmee de klant een keuze kan maken; schrijver en bedenker van de spreuken en voorspellingen op de Chinese “fortune cookies”; rouw-clowns bestaan ook, om de treurende nabestaanden wat op te beuren …

Insecten slager dan, leuk is iets anders. Hij verwijdert de niet eetbare delen van levende insecten op de markten in Thailand, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Bah!

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iemand die er zijn kostje mee verdient.

Ik vermeld nog de eenzame schrijver. Raar beroep toch, spreken met de pen voor een ongekend en ongezien publiek in de hoop dat er respons komt …

Het zwaarste beroep heb ik als laatste bewaard: de huisvrouw.

De moeder aan de haard heeft de slechtsbetaalde, meest polyvalente, ondankbaarste taak die je maar kunt bedenken. En wat voor kwaliteiten je daarvoor allemaal nodig hebt !!! Ere wie ere toekomt, zeg ik. Een huismoeder kan alles: opvoeden van kinderen (én man), poetsen, koken, herstellen van mankementen in huis en van kleren, minnares of pedagoge spelen, … en ga zo nog maar een tijdje door.

Keuze zat dus aan rare beroepen, al moet ik toegeven dat ik er ééntje zelf verzonnen heb. Weet je welk? Gebruik de reactie mogelijkheid hieronder om te raden. Doen eh !!!

Dank je.

Dus, mocht je nog in je opleiding zitten: maak de keuze met wat je wilt worden.

Of wordt het misschien toch postbode, chauffeur, leraar, loodgieter, agent …

Groetjes vanuit mijn zieltje dat weer eens bewees dat vrouwen onmisbaar zijn, vanuit mijn hartje dat blij is dat ik die beroepskeuzes, omdat ik met pensioen ben, niet hoef te maken en vanuit mijn buikje: blij met wat ik klaarmaak voor mezelf, ook met de taken als “Commis”. Ajuinsaus is verdomd lekker !!!