Ik heb een tante in…

Neen, niet in Marokko maar in Neerpelt! Ik heb ze ook niet meer, ik had ze.

Tante Yvonne is helaas gestorven! 

 Ze was voor mij een voorbeeld van creativiteit, ondanks het feit dat ze met een niet-kunstminnende man getrouwd was! Het moet erg geweest zijn voor haar om steeds te moeten rekenen op “gestolen” uren om creatief te kunnen zijn. En dat was ze: ze kon schilderen, tekenen en beeldhouwen als de beste. 

Zelfs voor haar huwelijk, vlak na WO twee, schilderde ze al. En wij kenden haar meesterwerken van toen … want ze waren geschilderd op de zijpanelen van de ijsco-kar van Pol VanHoof, die met zijn kar en paard ééns per week Stevensvennen frequenteerde en ons voorzag van ijsjes. Als het mocht van pa en ma!

En wij fier dat die mooie paardenkar gedecoreerd was door de jongste zus van onze vader …

Ze heeft mij steeds erg gestimuleerd om creatief bezig te zijn, voornamelijk toen ik voor haar man werkte als brouwersgast! 

Zelfs op de begrafenis van haar man, ze was toen al oud, vroeg ze me of ik nog iets creatiefs deed!

En zie: ik schrijf! En ik teken! En ik maak muziek!

Dank je tante Yvonne voor de stimulatie. 

De werken die ik van jou bezit zijn mijn relikwieën!

En nu probeer ik ook wat te tuinieren. Voor mij is dat geen kennis.

Ik vind het creativiteit! Ik ga voor nieuwe dingen, bijvoorbeeld het uitvinden van een nieuwe sla … Zeg nu zelf: de tijd is er rijp voor! Ik ga een “Corona”sla uitvinden. Weet dat het niet de eerste keer is dat er na een grote ramp een slasoort werd uitgevonden! Na de ramp met het passagiersschip “Titanic” in 1912 werd tenslotte “Ijsbergsla” uitgevonden!

Ik kan ook modeontwerper worden, maar daar zijn er al zoveel van!

Dan moet ik dus erg origineel worden. Ik zie graag dames, dus het zal in het badpak genre worden. Ik had eerst gedacht aan een tri-kini! Een driestuks badpak: slipje, BH en mondmasker in matching design of kleuren. Bijvoorbeeld in de kleuren van de nationale vlaggen! Maar dat bleek al te bestaan. 

Lap!

Moet ik nog origineler worden. De bi-kini dan, maar niet de klassieke bikini, wel een slipje en een bijpassend mondmasker! Of de mono-kini: alleen het mondmasker!

De zero-kini zal wel hetzelfde blijven!

Groetjes vanuit mijn zieltje dat blij regeert omdat ik, ondanks mijn leeftijd, nog boordevol plannen zit; 

vanuit mijn hartje dat gediend is met het fijne en mooie in dit leven, zoals schrijven met een pen van Balmain (dank je Henri), of 4711, Eau de Cologne, op je zakdoek, of gezichtsbalsem gebruiken in plaats van after-shave; 

en vanuit mijn buikje dat nog vaag herinneringen heeft aan de smaken van de eerste ijsjes, liefst een hoorntje want dat was meer koek dan de galetten!

Mark Twain zei het al: Never let the truth get in the way of a good story!

Recente Reakties