Als ze me missen …

Het gaf me steeds te denken waarom vrouwen steeds samen op toiletbezoek gaan. Make-up bijwerken, plassen, roddelen, … ik vroeg het mij af want persoonlijk vind ik deze ruimtes alles behalve gezellig, tenminste wat de herenafdeling betreft.

Ik moet toegeven dat ik wel eens stiekem op verkenning ben geweest als er niemand aanwezig was maar ik vond eigenlijk niets wat het lokaal aantrekkelijk zou kunnen maken.

Integendeel zelfs want buiten wat wasbakjes, spiegels en toiletdeuren is eigenlijk vlug de inventaris gemaakt. Toch?

En dan vergeet ik natuurlijk nog wat zeepdispensers, wat papierrolhouders of zo’n ellendig lawaaierig Dison toestel om je handen droog te blazen.

Bij de mannen is er bovenop dit alles wat meer aan meubilair te bespeuren hoor, namelijk de urinoirs!

En die heb je in velerlei vormen en uitvoeringen. Tegenwoordig zie je ze ook al op verschillende hoogtes hangen. Ik hoorde dat het is voor de kinderen maar er zijn ook mannen die beweren dat het handig is als je wat groter geschapen bent dan de gemiddelde man en de bakken wat lager hangen.

En dan zijn er de schotten tussen de porseleinen bakken.

Ik zocht het op want ze hebben een naam: schaamschotten.

Inderdaad als die ontbreken en je dus vrije inkijk hebt in de bak van je buurman dan zouden er veel mannen zijn die helemaal niet meer kunnen plassen en dan schaamtevol de afgesloten grote WC opzoeken.

Wat is er om je te schamen? Iedereen moet plassen, zelfs koning, keizer, admiraal… plassen moeten ze allemaal.

Maar goed, niks erg, schaamschotten ertussen dan maar.

Ooit zag ik in zo’n ruimte, in de UK, een bord boven de urinoirs, maar hoog erboven, zeg maar anderhalve meter, en daar stond op: ASHAMED?

Heb je hem? Als je zo hoog op de muur kijkt dan ben je misschien beschaamd voor wat er lager te zien is!

Ik vind het anders wel een rare naam, schaamschotten, want ik was onlangs nog in Schotland en zich schamen is zeker geen eigenschap van de inwoners van dit mooie land. De mannen dragen daar vaak rokken en kwade tongen beweren dat ze geen ondergoed dragen. Ik weet het niet, zo ver reikt mijn folkloristische interesse niet.

Qua interieur zijn de heren ruimtes dus beter uitgerust dan de dames toiletten. Maar ik ga er toch niet naar toe tenzij in hoge nood. Niet té hoog, zeg maar met het water aan de lippen, maar toch geregeld. Nature calls!

Maar een man moet een doel hebben, iets om zich op te richten of gewoon om op te richten. Vroeger hadden de bakken alleen maar een porceleinen verhoog in het midden met gaten erin om de vloeistoffen te scheiden van vaste resten die er in verzeilden zoals kauwgom of sigarettenpeukjes.

En als je goed kon mikken met een krachtige straal dan hoorde je een voldoeninggevend geborrel. Maar alleen als je juist in het gat mikte.

Herkenbaar???

Tegenwoordig is er meer aan de hand in urinoir-land hoor. De gekste dingen kom je tegen. Nu hebben ze vaak een vlieg in het porselein getekend net boven de afloop.

Of een spin. Dat zag ik ook al eens! Doelwitten…

Fraai is ook dat men soms van die rubberen of plastieken matjes in de potten legt weer om de peukjes en dergelijke uit de afloop te houden.

Mooi is wat anders maar ik zag onlangs op zo’n matje een klein voetbalgoaltje gemonteerd met aan een touwtje een kleine bal. Door daarop te mikken kon je dus “scoren”. Mooi hé?

Ik hoop dat met dit cursiefje een gat in de markt is ontdekt en dat we binnenkort happy kunnen plassen tegen windhaantjes, wapperende vlaggetjes, wuivende zonnebloemen, vallende sterren, draaimomenten…

Sorry meisjes, jullie weten niet wat jullie missen.

Wij mannen gaan individueel plassen en we amuseren ons kostelijk.

Echt raar plassen is het op de DFDS boot van IJmuiden naar Newcastle: daar hangen de urinoirs tegen een spiegelwand gemonteerd en zonder schaamschotten.

De ruimtes die je kan afsluiten, voor grote boodschappen, zijn er erg in trek…

Shame on you!

Groetjes vanuit mijn zieltje dat steeds blij reageert elke keer als Schotland in de kijker komt ook al is het soms op een pissige manier;

vanuit mijn hartje dat even wil laten weten dat in diezelfde DFDS ruimte een spreuk hing van Mark Zuckerberg, baas van Facebook, met de woorden:

Instead of building walls let us build bridges (zeker vanuit de Trump periode)

en vanuit mijn buikje dat telkens feilloos aangeeft wanneer de tijd gekomen is om te gaan… Kwestie van training.

 

 

[Ed.Nota: die oranje drol zal ik NOOIT missen. ~Tom, de webmaster]

Recente Reakties