Highway to Hell

HIGHWAY TO HELL.

Luk is een goede vriend van mijn broer en hij overweegt al een hele tijd van om een website te openen met benaming:

Www.zeklotenjewaarjebijstaat.com.

Niet eens een gek idee hoor! Zo zou je feiten en gebeurtenissen kunnen verzamelen waarbij mensen “gekloot”, bedrogen worden.

Fijn idee, maar ik doe al in ambiguïteiten dus laat ik het initiatief aan Luk.

Maar goed, toch wordt een mens niet graag bedrogen en geloof me: het gebeurt dagelijks, kijk om je heen en wees je bewust van het gevaar.

Bijvoorbeeld: door mijn dieet heb ik “rijstkoeken” leren waarderen. Je kent ze wel: van die witte ultralichte “isomo”koeken, zelfs je stoelgang gaat ervan drijven. Iedereen denkt nu Bah!maar er zijn nu varianten met kaas-, barbecue- of caramelsmaak. Van de koeken bedoel ik dan, niet van de stoelgang.

De reclamejongens zouden zeggen: ECH LEKKER!

Maar de prijs van die dingen! Het gaat van minder dan één euro tot meer dan twee euro. So what, hoor ik je zeggen. Daarom de omzetting naar onze ouderwetse frankskes: van minder dan 40 fr. tot meer dan 80 fr.

‘Asjeblief’, deze omzetting verhoogt wel het dramatische effect, niet? En wat zijn de ingrediënten die deze prijs rechtvaardigen? Een paar rijstkorrels !!!

In Hongarije was het nog straffer!!! (Lees het stukje “Hongarije medisch” op Zjoetjes.be)

In een restaurant, meer dan 1500 km weg van Leuven, kocht ik een échte Vlaamse pils – Stella Artois – in een fles van een halve liter, voor de prijs van €1,20. Asjeblief. Geen namaak, echt! Op de fles staat: brewed in Belgium.

Voor die €1,20 maken ze in België een halve liter bier en brengen de fles naar Hongarije. Op de Grote Markt in Leuven zelf – hometown van de brouwer – kost de helft: een kwart liter, al gauw €3,50.

Luk, schrijf op !!!

Een ander euvel dat ik heb, naast het bloedsuikergehalte (dus dieet), is mijn slechthorendheid.

Ik heb dus hoorapparaten.

Wat een mens daar allemaal mee meemaakt is voldoende om een heel boek te vullen.

Een waardering uitspreken op een schaal van één tot tien doe ik niet. Ik heb veeleer een schaal van Richter nodig!

En in die oor-stereo-installaties zitten batterijen, héél kleine, héél dure.

Die krengen gaan een kleine week mee, dus heb je er wel een voorraadje van nodig. In de USA kosten die dingen één derde van wat ze hier kosten!!! Ik denk niet dat het aan Trump ligt, maar wat een verschil. En de kwaliteit? hoor ik je vragen.

Wel, uit het verre Amerika komen de “Duracel” batterijen, made in Germany.

Dus: fabriceren in Duitsland, transporteren naar de USA en daar verkopen is twee derde goedkoper.

Luk, schrijf op, de nood aan je website groeit.

Mijn website wordt beheerd vanuit de USA. Eéns per jaar nodig ik mijn webmaster Tom bij mij uit om wat fijnafregeling te doen van mijn website “Zjoetjes.be”.

Kwestie van standing: een Amerikaanse webmaster.

Dus brengt hij jaarlijks een dosis batterijen voor me mee en bovendien regelt hij dan mijn literaire zaakjes.

Daar ben ik hem héél erg dankbaar voor. Zo dankbaar dat ik hem onlangs zei dat hij een “engel” was en alleen een paar vleugels nodig had, hemelwaarts.

Dat vond hij wel erg grappig maar toch ook jammer omdat hij dan vele van zijn vrienden, in de hel, dan niet meer kon groeten, tenzij via een omweg: the highway to hell!

Hij is veel jonger dan ik, dus heb ik gevraagd of hij, bij deze hemelse daguitstapjes naar de hel, een flesje water voor me meebrengt naar beneden, bruis of plat maakt écht niet uit…

… en de prijs ook niet.

Groetjes vanuit mijn zieltje dat deze willekeur aan prijzen als onrechtvaardig ervaart; vanuit mijn hartje dat gelukkig is met mijn “webmaster” Tom omdat hij één van die fijne mensen is die mij omringen en vanuit mijn buikje dat nooit protesteert tegen een lekkere rijstwafel met hummus of bestreken met zelfgemaakte eiersalade. Maar ik denk er tijdens het eten niet aan hoeveel het kostte om deze wafeltjes te maken.

Recente Reakties