Mijn Nieuwjaarsbrief

​NIEUWJAARSBRIEF.
Lectori salutem.

Ik groet al mijn lezers.

Aan jullie, die mij min of meer regelmatig volgen op zjoetjes.be (ook op Facebook), stuur ik mijn oprechte wensen van vrede en geluk. 

Gelukkig nieuwjaar.

De kerstballen terug in de dozen, de feestneuzen op voor de feesten van oud en nieuw, goede voornemens maken en terugblikken …

2019 was voor mij een heel mooi jaar. 

Dankzij de “positief egoïstische” raad van de Dalai Lama; dankzij de in Schotland gevonden spreuk “Carpe that f*cking diem” heb ik in het aflopende jaar talrijke TOPdagen mogen beleven.

Ik ben hiervoor vele vrienden en familieleden erg dankbaar.

Mijn uitstappen, groot en klein, waren memorabel.

Hongarije was, zowel in februari als in mei, een hoogtepunt. Ik heb er een stralende lach aan overgehouden.

Schotland is steeds een beetje thuiskomen voor mij, dankzij schatten van Schotten als Pat en Stewart Donaldson.  

China was een totaal andere belevenis, cultureel, culinair, amicaal, … op alle gebied een topreis. Daarvoor dank ik mijn zusje, de vrienden van deze oktober reis (ééntje in het bijzonder !!!) en YingYingTravel van onze gids Mario.

De vrienden uit Olen die me vergezelden op uitstapjes naar Nederland, Luxemburg, binnenlandse bestemmingen … ik dank jullie.

Mijn liefste familieleden en de Lommelse vrienden en vriendinnen maakten mijn leven terug waardevol, niet met grootse daden hoor maar gewoon door er te zijn voor mij op de juiste momenten. 

Marc, die van de schuimbubbels, wil ik apart vermelden voor de topdagen als vrienden in “onze” sauna en Jan en Ariane voor hun vriendschap die ik dagelijks mag beleven en op wie ik telkens weer mag beroep doen.

Speciaal vermeld ik en dank ik mijn medewerkers aan “Zjoetjes”:

Nelly, mijn zus en beste vriendin: voor de kritische eerste lezingen, voor Neos dé Lommelse vereniging waar ik lid en zij voorzitster van is!

Anna Simone: mijn onmisbare “taal-nazi”. Zonder haar zouden mijn stukjes meestal een taalkundig zootje worden; voor haar grenzeloze vriendschap die mij steeds doet smelten in het besef hoe gelukkig ik ben in haar leven te zijn toegelaten; voor haar Zanelletje, ons viervoetig wandelmaatje; omdat die twee mij ondersteunden in mijn moeilijkste momenten.

Tom: mijn webmaster, mijn vriend, die het hele gebeuren vlekkeloos registreert en bovendien steeds voorziet van passende foto’s. Mooi !!!

Dan nog graag mijn waardering voor de mensen die schriftelijk reageerden op de stukjes die ik losliet. Jullie moeten weten dat deze reacties mijn “drive” waren, mijn motief om door te gaan.

En extra, extra: mijn Anneliesje, mijn oogappeltje, mijn kleindochter. Haar dank ik voor haar studiekeuze en voor de manier waarop ik daarin mag meelopen.

Zjoetjes, beste lezers, mijn beste wensen.

Groetjes vanuit mijn o zo dankbaar zieltje dat weet ik dat ik te vaak een komma zette waar het een punt had moeten zijn; vanuit mijn hartje dat erg dankbaar het leven omarmt zoals het zich nu aanbiedt, elke dag, elke “f*cking diem” opnieuw maar ook triest om de vrienden die ik verloor; en vanuit mijn buikje oprecht trots op de vermelding in het slot van elk stukje en dat ondanks mijn strakke dieet nog steeds zacht is met hoge aaibaarheidsgraad en graag een nestje vlindertjes herbergt !!!

Recente Reakties