Oscar Wilde en de engelen.

Je kent ongetwijfeld wel het beroemde Parijse kerkhof Père-Lachaise. Daar rusten de lichamen van veel bekende mensen zoals Edith Piaf, Dalida, Balzac, Maria Calais, Chopin, Marie Curie, Jim Morrison, Molière…

Ook de Ierse schrijver Oscar Wilde is er begraven. Hij was een zeer besproken figuur die omwille van zijn geaardheid het UK moest ontvluchten.

The Importance of Being Earnest!

Een art nouveau beeld van een engel siert de tombe. Alleen de geslachtdelen van de engel waren buitenmaats en daardoor een streling door de homofobe pelgrimhanden waard.

De ballen blonken als marmer. Tot in 1961 een paar preutse dames de testikels afhakten. Ze dienden daarna nog jaren als presse papier.

Er is nog meer aan de hand met dit graf hoor, zeker een bezoekje waard.

Voor mij is deze essentie voldoende: een engel met overdreven testikels!

Want ik las dat in 1994 in een toonaangevende Vlaams krant gezegd werd dat – en ik citeer – de Paus gezegd heeft dat er in Het Paradijs , het Hiernamaals, geen voortplanting meer is!

Letterlijk zei hij: In het Paradijs is de voortplanting niet meer noodzakelijk!

Het klinkt voor mij zo een beetje als “het mag nog wel maar liever niet”. Je zou voor viezerik kunnen aangekeken worden.

Dus alles wat de schepper ons meegaf om zijn “gaat en vermenigvuldig U” te verwezenlijken is in de hemel niet meer nodig! Raar hé! En de engel op het graf van Oscar Wilde had overdreven ballen!

Het zal trouwens wel aardig vol geraken daar in het hiernamaals. Ze zijn al een tijdje bezig met het te vullen. De hel trouwens ook, kwestie van voorkeur voor rijstepap of BBQ. En als daar dan ook nog aan voortplanting zou worden gedaan… problemen!

En daarom, zei de Paus, zullen wij in de hemel bevrijd worden van seksuele besognes. Leven zoals een engel dus.

Ik heb daar wel wat bezwaren tegen want ik heb niets tegen die seksuele besognes en de voortplanting is best leuk.

Voorbehoedmiddelen dan maar? Maar daar zijn ze in Rome ook fel tegen.

En leven zoals een engel… ik weet het nog zo niet! Ze drinken niet, ze eten niet, ze roken niet en dus nu ook geen seks! Een beetje vliegen wel, maar dat is het dan ook.

Ik weet niet wat jullie ervan denken maar als ik mocht kiezen… vliegen word je ook snel beu!

De Paus in kwestie is Johannes Paulus 2, de populaire Poolse paus Karol Jozef Wojtyla. Hij werd na zijn dood zalig en later heilig verklaard!

In zijn apostolische brief “Ordinatio Sacerdotalis” verbiedt hij bovendien de aanstelling van vrouwelijke priesters en bevestigt de celibataire verplichting van de priesters.

Het kan verkeren. In gedachten zie ik JP2 rondfladderen zonder testikels na een leven in celibaat!

Oscar Wilde zei het al: The importance of being earnest!

Groetjes vanuit mijn hart dat lectuurminnend als ik ben, graag de schijnwerpers richtte op een vergeten schrijver als Oscar Wilde;

vanuit mijn ziel waarvan ik mij afvraag welke richting het zal uitgaan na mijn dood: neerwaarts “ter helle” of opwaarts “ter hemelse”

en vanuit mijn buikje dat genoeglijk laat weten dat het hem niets kan schelen. Wij lusten rijstepap – zeker door mijn moeder gemaakt, en die is al in hemel – en we lusten BBQ.

De nefaste gevolgen van de koolhydraten, tellen dan toch niet meer. En de overtollige kilo’s die vlieg ik er wel af!

Dienstmedeling: We gaan in zomer recessie , net als de politiek!  De volgende stukjes zijn – tot en met 1 september – herhalingen van eerdere publikaties waarvan wij vonden dat zij opnieuw wat aandacht verdienen!

Wij wensen jullie een mooie zomer en een deugddoend verlof!