Vampirella

Ken je haar nog, Vampirella

Die “bloed”-mooie sexy en schaarsgeklede vrouwelijke vampier uit die gelijknamige film uit 1996? Of misschien ken je haar uit de Amerikaanse stripverhalen van de tweede helft van de vorige eeuw?

En voor je je begint af te vragen of ik seniel begin te worden … 

ik heb haar ontmoet, zonder angst voor besmettingen, welke dan ook! Tenslotte komt “Vampirella” veel in contact met vleermuizen, stamt ze er misschien zelfs van af!

Ik treed haar elke drie maanden onverschrokken tegemoet!

Deze “Vampirella” is weliswaar erg mooi, ik reken haar bij de top 10 van mooiste-vrouwen-die-ik-ooit-heb-ontmoet, maar sexy gekleed is ze niet. Of het moet zijn dat je een verpleegstersuniform sexy vindt. 

Kan zijn, maar het nu onvermijdelijke anti-Corona maskertje verbergt wel de grote helft van haar mooie gezichtje.

Jammer.

En in tegenstelling tot die “bloedzuigster” van vorige eeuw gebruikt ze niet haar tanden maar een fijne dunne naald om mijn bloed te laten vloeien … in een viertal tubes, natuurlijk in opdracht van mijn huisarts…

Maar ze doet het erg gracieus en ik weet het zeker, mocht ze het me lief vragen: ze kreeg gerust vier extra tubes!

Als ik dan een paar dagen later bij mijn huisarts de resultaten van het bloedonderzoek kom bespreken heb ik telkens de neiging om te vragen of mijn “Vampirella” alle staaltjes afleverde.

Bedenkingen van een “belegen” single?

Wat zou zo’n mooi, jong meisje willen met mijn bloed?

Ach laat maar zitten, ze maakt toch dat ik alle drie maanden vrolijk mijn bed uitklim, ondanks de angst voor de prik!

En zo houdt ze me jong, medisch gesproken dan toch, want via de analyse van mijn bloed krijg ik mijn medicijnen, blijf ik gezond, leef ik langer …

Niet dat ik de ambitie heb om ooit de oudste mens op aarde te worden, daarvoor is de slijtage al te groot!

Ik las in een krant een paar maanden geleden over de Japanner Watanabe Chitetsu. 112 jaar is hij geworden.

Proficiat! En wat hij daarvoor gedaan heeft? 

Wel: blijven glimlachen en je niet ergeren!

Dat glimlachen zal nog wel lukken maar dat niet-ergeren … te laat! Ik erger me vaak blauw, bij voorkeur aan de Belgische politiek.

Dus kan ik beter de raad volgen van de oudste Belg: elke dag een glaasje paardenmelk drinken! 

Ik heb gezocht in Carrefour, Aldi, Lidl, Spar, Colruyt, Albert Heyn, Jumbo, Plus, Delhaize … helaas nergens paardenmelk te vinden! En om nu zelf paarden te gaan melken …

Maar met glimlachen alleen ga ik het niet halen!

In Amerika hebben ze ondertussen becijferd dat je je eigen leven met 13 minuten verkort met elke sigaret die je rookt. Een lijntje coke kost algauw 5 uur van jeleven, een alcoholisch drankje 6uur30! 

Ga daar maar aan staan! Veel van mijn vrienden zijn dus al gestorven nog voor ze geboren waren. Sommigen overleefden de renaissance niet eens!

Jammer dat ik ze nooit gekend heb. 

Ik ga dus maar trouw elke drie maanden naar de mooie “Vampirella”, als een old-timer-auto naar de keuring, de technische controle!

Of toch niet want als die oude auto’s onder de 30 jaar oud zijn moeten ze jaarlijks naar de keuring gaan, tussen 30 en 50 jaar tweejaarlijks en ouder dan 50 jaar vijfjaarlijks!

Ik dus vijfjaarlijks! Neen bedankt.

Ik zou mijn “Vampirella” te erg missen, ondanks de prik én het maskertje.

Groetjes vanuit mijn zieltje blij met ons medisch netwerk en zeker als ze zo mooi zijn als het verpleegstertje dat mijn bloed prikt ook al ken ik haar naam niet,

vanuit mijn hartje dat steeds een paar tellen overslaat als ze me, vriendelijk maar dwingend, uit de wachtkamer komt halen 

en vanuit mijn buikje dat me zonet, luid knorrend, liet weten dat het nog steeds de vreugde van goede Pastis wil smaken, ondanks mogelijke levensverkorting.

Tenslotte: de laatste jaren van je leven zijn niet de beste!!! 

Larie en apekool. 

Gezondheid!

Recente Reakties