21 JULI: NATIONALE FEESTDAG.

Ideale dag. Iedereen rust, vooral nu deze feestdag op een vrijdag valt. Ideaal om mijn favoriete Marokkaanse kapper op de zoeken. Die mannen werken op zon- en feestdagen, zonder extra kosten en je hoeft niet eens ziek te zijn om geholpen te worden.

Ook ideaal om met hond de natuur in te trekken, tenminste als je op tijd wakker bent, anders wordt de natuur ingenomen door “crossers” en “mountain bikers”. Maar die slapen langer. Na mijn sober ontbijt op weg, samen met “Pruts”, onze levensgevaarlijke hond. Even voorstellen? Pruts is wit, min of meer, ongeveer 30 cm hoog en van snuit tot puntje pluimstaart hooguit een halve meter, maar alles daartussen ademt karakter uit. Soms wel rotkarakter, maar meestal valt het wel mee. Hij heeft maar één oogje, mankt af en toe met zijn rechterachterpoot en bij extreme moeheid durft hij wel eens door de voorpoten te zakken. Hij lijkt op mij. Dus stappen we samen, de Maltezer en ik. Vroeg op weg, dan zijn de vogels extra actief. Concerten op elke boshoek, in elke dreef, elk paadje, allemaal draadloos en zonder “boxen”, geen Sabam, alleen puur natuur. Pruts heeft er geen oren naar, alleen een neus voor de “vlaggen” van zijn soortgenoten of zo. Kon hij me maar vertellen over hetgeen hij ruikt, over de nachtdieren, de vossen, de reeën, de everzwijnen, de eekhoorns, de konijnen en hazen, … allemaal natuur die wij mensen verdreven hebben naar de nacht. Pruts weet het.

Vroeg op weg, dan zijn de vogels extra actief. Concerten op elke boshoek, in elke dreef, elk paadje, allemaal draadloos en zonder “boxen”, geen Sabam, alleen puur natuur. Pruts heeft er geen oren naar, alleen een neus voor de “vlaggen” van zijn soortgenoten of zo. Kon hij me maar vertellen over hetgeen hij ruikt, over de nachtdieren, de vossen, de reeën, de everzwijnen, de eekhoorns, de konijnen en hazen, … allemaal natuur die wij mensen verdreven hebben naar de nacht. Pruts weet het. Ook de bosgeuren, het zwangere geurtje van de dennen, de vogelkers, de berken, de reuk van het dauwvocht, het natte zand, het muffe van gesneuvelde boomreuzen.

Ook de bosgeuren, het zwangere geurtje van de dennen, de vogelkers, de berken, de reuk van het dauwvocht, het natte zand, het muffe van gesneuvelde boomreuzen.

Ik zoek naar kabouters, de “late” dan, het merendeel ligt al te slapen, na een werknacht om alle rotzooi van de mensen op te ruimen. Ze kunnen hun werk niet aan: energydrink-blikjes zijn te zwaar voor de kleine handjes. En als de zon dan doorpiept, en met accent stralen de mooiste plekjes aanduid, dan is geluk compleet.Dan verscheurt plots een cadans de stilte. De vogels verstommen en kijken een jogger angstig na, bezorgt om kroost en habitat. In zijn oren twee witte speakers, met een dun kabeltje verbonden met één of andere pod of mp speler. Jammer dat het lied van de ochtend aan hem voorbij gaat. Maar misschien heeft hij vogelgezang opstaan.

Dan verscheurt plots een cadans de stilte. De vogels verstommen en kijken een jogger angstig na, bezorgt om kroost en habitat. In zijn oren twee witte speakers, met een dun kabeltje verbonden met één of andere pod of mp speler. Jammer dat het lied van de ochtend aan hem voorbij gaat. Maar misschien heeft hij vogelgezang opstaan.Gaat virtualiteit ons stilaan overnemen? Robots om de kaboutertjes te vervangen? “Boxen” in plaats van het mooie lied van merel, vink, mees, sijsje ??? Entrée betalen voor een wandeling in de natuur? Misschien zal in de toekomst, als onze intelligentie eindelijk de artificiële intelligentie heeft geperfectioneerd, een antwoord gevonden worden. Is er asjeblieft nog een weg terug?

Gaat virtualiteit ons stilaan overnemen? Robots om de kaboutertjes te vervangen? “Boxen” in plaats van het mooie lied van merel, vink, mees, sijsje ??? Entrée betalen voor een wandeling in de natuur? Misschien zal in de toekomst, als onze intelligentie eindelijk de artificiële intelligentie heeft geperfectioneerd, een antwoord gevonden worden. Is er asjeblieft nog een weg terug? Op onze terugweg komen we een oma met kleinkind tegen, ik denk een meisje want er hing geen “gel” aan. Ze vond Pruts lief ondanks zijn vele mankementen. En Pruts liet zich de “fletskes” welbevallen.

Op onze terugweg komen we een oma met kleinkind tegen, ik denk een meisje want er hing geen “gel” aan. Ze vond Pruts lief ondanks zijn vele mankementen. En Pruts liet zich de “fletskes” welbevallen.De tekst op haar T-shirt viel mij op: BE YOUR OWN SUPERHERO met een tekening van één of andere mega Mindy, waar ik te oud, te dom voor ben.

De tekst op haar T-shirt viel mij op: BE YOUR OWN SUPERHERO met een tekening van één of andere mega Mindy, waar ik te oud, te dom voor ben.
Jazeker meisje. Er is nog hoop!!!Groetjes vanuit mijn groene hartje, mijn hoopvol zieltje en mijn maagje dat zegt: had vanmorgen toch maar wat meer gegeten…

Groetjes vanuit mijn groene hartje, mijn hoopvol zieltje en mijn maagje dat zegt: had vanmorgen toch maar wat meer gegeten…